Biografi

Jata Stojanovic

Kunstmaleren Jata Stojanovic er født 1968 og opvokset i Prokuplje i Serbien. I 1991 flyttede hun til Danmark og har boet her siden.

I 2012 begyndte Jata at male som 44-årig. For at udvikle sig som kunstner har Jata deltaget i flere kurser hos Bo Johansen i Tversted. Ligeledes har hun deltaget i malerrejser med Pia Fonnesbech til Sicilien og til New York.

Jata maler på Sicilien

Det har givet Jata stor glæde at kunne udtrykke sig med farver og pensel. Hun er meget nysgerrig og har afprøvet mange teknikker og stilarter. Og hun er glad for at kunne dele indtryk, oplevelser og følelser med andre via malerierne.

Jatas  malerier har været udstillet flere steder, bl.a. i Galleri Grane, i Engesvang Kulturhus og forskellige plejehjem i Midtjylland. For hende har det været rigtig rart at få masser af imødekommende respons. Jata opfatter fortsat sig selv som nybegynder, men hendes malerier udvikler sig hele tiden, og det er meget inspirerende, at folk sætter pris på resultaterne.

Jata maler i atelier

Inspirationen kommer ofte fra indtryk, hun har fået fra rejser rundt i verden bl.a. Namibia, Grækenland, Burkina Faso, Serbien, Sicilien og USA eller fra figurer eller historier, der fascinerer hende. Hun udtrykker sig altid med en glæde ved farver og deres intensitet – uanset om det er et stort eller et mindre maleri, Jata er i gang med.